Filled Under:

VIDEO:TAHNIAHHH!!!MEMANG TERBAIKK!!! Mohd. Faiz diumumkan sebagai penerima anugerah Puskas FIFA di Zurich, Switzerland

VIDEO:TAHNIAHHH!!!MEMANG TERBAIKK!!! Mohd. Faiz diumumkan sebagai penerima anugerah Puskas FIFA di Zurich, SwitzerlandSubri Kader (tengah) bersama isterinya Saadiah Ishak serta anak mereka, Nur Hazwani bersorak gembira apabila Mohd. Faiz diumumkan pemenang Anugerah Puskas FIFA ketika menontonya secara lansung di skrin besar di perkarangan kediaman mereka di Pida 6, Kampung Tok Kepak, Ayer Hitam, hari ini. 

JERLUN 10 Jan. - "Bagaikan mimpi!" Demikian ungkapan dilafazkan Subri Kader, 64, apabila ditanya perasaannya sebaik saja nama anaknya, Mohd. Faiz diumumkan sebagai penerima anugerah Puskas FIFA di Zurich, Switzerland, awal pagi tadi.
Menurutnya, semasa menantikan keputusan itu diumum, dia sebenarnya berdepan debaran paling besar dalam hidup yang tidak pernah dirasai selama ini.
"Apabila mendengar dia menyebut nama saya ketika berucap, saya berasa amat bersyukur. Segala usaha saya ke sana dan ke mari 'mengusungnya' bermain bola sepak sejak kecil terasa berbaloi," katanya.Kemenangan Mohd. Faiz itu disambut meriah sorakan kira-kira 300 penduduk kampung dan peminat yang menonton siaran langsung anugerah tersebut menerusi layar gergasi di perkarangan rumahnya di Kampung Tok Kepak, Ayer  Hitam, dekat sini. - UTUSAN ONLINE