Filled Under:

Wajah Terbaru Safiey Ilias Di Korea Selatan


Wajah Terbaru Safiey Ilias Di Korea Selatan


Kisah jutawan dan usahawan muda, Safiey Ilias atau nama sebenarnya Saifuddin Ilias sebelum ini pernah menggegarkan Malaysia apabila dia membuat keputusan untuk berubah daripada seorang mak nyah (pondan) kepada seorang lelaki sejati.Perubahan positif Safiey itu mendapat liputan meluas sehingga dipanggil untuk ditemuramah di beberapa program televisyen.


Namun, Malaysia sekali lagi dikejutkan apabila Safiey yang bertukar namanya kini kepada Sofea membuat keputusan untuk kembali menjadi 'Sofea Ilias' baru-baru ini.
Semuanya bermula apabila dia memuat naik gambarnya berpakaian wanita di laman Instagram dan memakai selendang di laman Facebook sekaligus mencetuskan tanda tanya ramai.
Tidak lama selepas itu, Safiey membuat kenyataan di laman Facebook miliknya sendiri untuk menjelaskan keadaan.Sudah pasti ramai yang kecewa dengan perubahan Safiey yang kembali 'memondan' sedangkan melalui laman Facebook beliau, dikatakan setiap hari beliau berkongsi ilmu agama, katanya juga sudah berhijrah dan bertaubat. Namun, kini?

Da'i Wan dan personaliti popular Heliza Helmi turutkan coretkan kata-kata apabila terkejut menerima perkhabaran ini. - CARIPerkongsian kata-kata daripada Da'i Wan
Perkongsian kata-kata daripada Heliza HelmiWajah terkini Safiey Ilias

Sumber : Facebook dan Instagram Safiey Ilias